top of page

הכירו אותנו

יקב סלוקיה 

יקב סלוקיה הוקם על ידי חגי ושיפי צמוד למסעדת המיטשוס שבבעלותם.

היקב מייצר כ 20,000 בקבוקים בשנה במגוון זנים.

לבנים מיוחדים, רוזה מעולה ויינות אדומים עשירים.

חגי  התחיל את דרכו הקולנרית בשנת 1998 בחיפוש  אחר מקורות הבשר העולמי ובשל כך היה צורך בהגעה לארגנטינה להשתלמויות אצל הטובים בעולם וביחד עם ההבנה המעמיקה בתחום מיטשוס הוקמה בקצרין רמהג המקום הקרוב לערבות הפמפס בישראל .

וכמו חגי התשוקה גברה  ובשנת 2003 חגי ושיפי מקימים את יקב סלוקיה 

חגי למד לימודי יננות בישראל ואת שאר ההשתלמויות עשה בצרפת ובאיטליה .

שילוב התחומים  בין  בשר ליין יצר את  המיטשוס ויקב סלוקיה כמתחם קולנרי מהרמות הגבוהות . שילוב היינות האדומים בעלי גוף מלא שמשתלבים  לארוחת בשרים מאזנים את הטעמים העשירים בין השניים. 

לפני מספר שנים הוספנו לכלל התחומים את salokiya distelry המתמחה בייצור תזקיקים אלכוהולים המבוססים על יין לבן מחלקות הפרנץ קולמבר בחלקת נוב.

DSC_7396 18.43.51.JPG
f30ac60a-b6ac-4dfa-8c76-9b4f64297cc8.JPG

הכירו אותנו

הכורמים שלנו

איתן רוזנטל הינו חקלאי ממושב נוב 

מאור קינסבורסקי הצעיר בחבורה  בעל יכולת מעמיקה בתחום הכרם.

DSC_0262.JPG

הכירו אותנו

מזקקת סלוקיה

CARE

סיפור המזקקה התחיל  ב 2007 שחגי ניפגש עם  חברה צדלניקים בשיחות חברים התחיל ה שיחה על זיקוק ערק זחלווי בלבנון , חגי כמו חגי מיד נרתם למשימה לייצור ערק זחלווי אמיתי - המתכון כבר היה הגיע מלבנון אך נושא המזקקה היה בתחילת דרכו וחיפוש מהיר מצאנו את ראסן מהכפר מרר מתמחה בכלים מנחושת וכך נוצרה מזקקה מודל לבנוני של 150 ליטר לזיקוק ערק.  מאז ועד בכלל מתכון הערק שלנו אותו מתכון מי שמכיר את ערק סלוקיה מוכיר מאוד את השוני.

עשור מאוחר יותר לאחר הבנה מעמיקה בתחום רכשנו מזקקת אלמביק מיצרן קטן בפורטוגל בגודל של 600 ליטר וכעט salokiya distelry מייצרים מגוון מעניין של מוצרים שמקור הגלם הוא יין לבן בחלקות יעודיות .

מוצר הדגל ברנדי מיושן 8 שנים בחביות ישנות במגוון סוגים . גרפה המיוצרת מקליפות הענבים לאחר תסיסה. גין סלוקיה שגם הוא מיוצר מענבים עם תבלינים מקומיים . ערק סלוקיה במתכון שלא משתנה .

IMG_0051.jpeg

Alambic

bottom of page